Szukaj

Szukaj

More Filters

RESTAURACJE PODHALE

Biały Dunajec    Bukowina     Czarny Dunajec    Czorsztyn     Jordanów    Nowy Targ    Poronin    Raba Wyżna   Rabka-Zdrój   Szaflary    Zakopane
Biały Dunajec    Bukowina     Czarny Dunajec    Czorsztyn     Jordanów    Nowy Targ    Poronin    Raba Wyżna   Rabka-Zdrój   Szaflary    Zakopane
Biały Dunajec    Bukowina     Czarny Dunajec    Czorsztyn     Jordanów    Nowy Targ    Poronin    Raba Wyżna   Rabka-Zdrój   Szaflary    Zakopane
Biały Dunajec    Bukowina     Czarny Dunajec    Czorsztyn     Jordanów    Nowy Targ    Poronin    Raba Wyżna   Rabka-Zdrój   Szaflary    Zakopane
Biały Dunajec    Bukowina     Czarny Dunajec    Czorsztyn     Jordanów    Nowy Targ    Poronin    Raba Wyżna   Rabka-Zdrój   Szaflary    Zakopane

Szukaj

Szukaj

More Filters

Oberża pod Różą – gdzie domowa atmosfera spotyka się z solidną i umiejętną kuchnią

Nie bez powodu restauracja i pizzeria o wdzięcznej nazwie „Oberża pod Różą” znajduje się właśnie przy ulicy Sikorskiego w Nowym Targu. Rozpościera się tam przepiękna panorama Tatr, czyniąca z tego przybytku zarówno atrakcyjne miejsce na posiłek, jak i nocleg. Skupiając się jednak na walorach smakowych – to miejsce ma wszelkie cechy „podhalańskiej restauracji”, których może oczekiwać ktoś, komu marzy się tradycyjna, polska kuchnia. Wnętrze niesie ze sobą klimat lokalnego, przytulnego miejsca z rodzinnym podejściem i ciepłą, życzliwą obsługą. W ofercie poza typową kuchnią staropolską warto zwrócić szczególną uwagę na dziczyznę, która jest przyrządzana w wyśmienity sposób. Tutaj można by zakończyć krótką charakterystykę tego lokalu, gdyby nie fakt, że sama restauracja to jedynie połowa tego, co proponuje nam Oberża pod Różą.

Gdyby ktoś nie miał kompletnie ochoty na nic z polskich specjałów, może skusić się na tutejszą kuchnię włoską. Powiedzenie, że w Oberży jest serwowana najlepsza włoska pizza w Nowym Targu, to bynajmniej nie przesada. W tamtejszym cieście od pierwszego do ostatniego kęsu czuć pasję do gotowania prosto ze słonecznej Italii. Nie są to grube, masywne placki serwowane, żeby wykarmić jedną pizzą całą rodzinę. Jest to raczej godne odwzorowanie włoskich kompozycji, którymi powinno się delektować. W taki oto sposób Oberża plasuje się na gastronomicznej mapie Podhala bardzo wysoko i podnosi poprzeczkę, zarówno w skali kuchni tutejszej, jak i włoskiej.

Zobacz inne artykuły